Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Mięso i drób / Dania z jagnięciną

Dania z jagnięciną

Jagnięcina to lekkostrawne, dietetyczne i odżywcze mięso. Zaleca się ją głównie małym dzieciom i osobom starszym. Mięso jagnięce jest bowiem bogatym źródłem cynku, białka, żelaza, fosforu i siarki. Co ważne zawiera niewielką ilość cholesterolu. Każde z dań, jakie powstaje z udziałem tego składnika jest delikatne i bardzo kruche. Jagnięcina serwowana jest najczęściej w towarzystwie świeżych warzyw i aromatycznych sosów. Idealnie sprawdza się jako wykwintna kolacja, podawana wraz z czerwonym winem.
Grillowane hot dogi z kiełbaskami jagnięcymi
Trudność
Czas 20 min
Jagnięce pulpeciki z rozmarynem w sosie ze świeżego kopru
Trudność
Czas 40 min
Kotleciki jagnięce z szafranowymi ziemniakami i musem z groszku zielonego
Trudność