Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Mięso i drób Grillowany rostbef wołowy w ciemnej glazurze...

Mięso i drób


Grillowany rostbef wołowy w ciemnej glazurze miodowej

W końcu pojawiła się chwila do wykorzystania przy grillu. Uwielbiam, kiedy żar z rozpalonych do czerwoności brykietów tryska na mięso i warzywa, które pod wieloma postaciami lądują na ruszcie.
Grill to nieskończona ilość pomysłów na przygotowanie czegoś pysznego. Dzisiaj zapraszam na pyszne steki wołowe.


Przygotowanie:

Krok 1: Zioła prowansalskie mieszamy z pieprzem i pieprzem i nacieramy steki.

Krok 2: Miód mieszamy dokładnie z sosem sojowym i gorczycą.

Krok 3: Na rozgrzany ruszt kładziemy doprawione mięso i po 1 minucie pieczenia smarujemy z obu stron glazurą z miodu i sosu sojowego.

Krok 4: Steki pieczemy w zależności od upodobań:
- krwisty: po ok. 3 minuty z każdej strony
- średnio wypieczony: po ok. 4-5 minut z każdej strony
- dobrze wypieczony: po ok. 6-7 minut z każdej strony




Podajemy z musztardą francuską i pieczywem. Należy pamiętać, aby nie solić steków, ponieważ sos sojowy jest wystarczająco słony.

Komentarze


2.00/5 1 1
2

ok

Zobacz również


Befsztyk tatarski


Tatar (befsztyk tatarski) jest daniem, które pojawia się na stołach podczas wielu...

Grillowany antrykot z sosem ziołowo-musztardowym


Antrykot jest przepysznym mięsem, często leżącym sobie w cieniu polędwicy wołowej....

Łopatka wołowa w korzennym sosie na bazie wina


Bardzo często przyrządzałam to danie we Włoszech, podczas zbiorów oliwek. Po...