Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przystawki / Befsztyk tatarski

Przystawki

Befsztyk tatarski

Ulubione2
Trudność
Czas przygotowania 30 min

Tatar (befsztyk tatarski) jest daniem, które pojawia się na stołach podczas wielu okazji. Jedni go uwielbiają, inni nie koniecznie. Bardziej kreatywne podanie pozwala ukazać całą majestatyczność i ponadczasowość tak lubionego i kultowego dania. Potrawę tą najlepiej przygotować z wołowiny bardzo dobrej jakości, powinna być świeża, pochodzić ze sprawdzonego źródła.

Mariola Grzęda
Mariola Grzęda

Składniki

- 1/2 kg polędwicy wołowej lub legawy
- 3 ogórki kiszone
- 2  cebulki
- kapary

- maggi
- pieprz czarny
- sól
- jajka
- oliwa z oliwek 

Przygotowanie:

Krok 1: Mięso dokładnie myjemy, siekamy lub mielimy w maszynce do mięsa.

Krok 2: Ogórki kiszone, kapary i cebulkę kroimy w drobną kostkę.

Krok 3: Zmieloną wołowinę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, maggi i oliwą z oliwek wg gustu i upodobań.

Krok 4: Bierzemy w dłoń niedużą kulkę mięsab i formujemy okrąg.

Krok 5: Oddzielamybiałko od żółtka.

Krok 6: Obok tatara układamy żółtko, pokrojone w kostkę cebulkę, ogórki i kapary.





Tatara przygotowujemy z surowego mięsa, najlepiej podawać w tym samym dniu.

Zobacz również

Carpaccio z pieczonego indyka z marynowanym patisonem

Carpaccio z pieczonego indyka z marynowanym...

Przygotowanie: Krok 1: Mięso marynujemy w sosie sojowym i miodzie ok 1 godzinę, następnie...

Tatar z wędzonej polędwicy wieprzowej ze świeżym tymiankiem

Tatar z wędzonej polędwicy wieprzowej ze...

Przygotowanie:   Krok 1: Mięso siekamy bardzo drobno, przekładamy do miski, do mięsa...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena