Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przystawki Befsztyk tatarski

Przystawki


Befsztyk tatarski

Tatar (befsztyk tatarski) jest daniem, które pojawia się na stołach podczas wielu okazji. Jedni go uwielbiają, inni nie koniecznie. Bardziej kreatywne podanie pozwala ukazać całą majestatyczność i ponadczasowość tak lubionego i kultowego dania. Potrawę tą najlepiej przygotować z wołowiny bardzo dobrej jakości, powinna być świeża, pochodzić ze sprawdzonego źródła.


Przygotowanie:

Krok 1: Mięso dokładnie myjemy, siekamy lub mielimy w maszynce do mięsa.

Krok 2: Ogórki kiszone, kapary i cebulkę kroimy w drobną kostkę.

Krok 3: Zmieloną wołowinę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, maggi i oliwą z oliwek wg gustu i upodobań.

Krok 4: Bierzemy w dłoń niedużą kulkę mięsab i formujemy okrąg.

Krok 5: Oddzielamybiałko od żółtka.

Krok 6: Obok tatara układamy żółtko, pokrojone w kostkę cebulkę, ogórki i kapary.





Tatara przygotowujemy z surowego mięsa, najlepiej podawać w tym samym dniu.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Barszcz biały z domowymi kiełbaskami na ostro


Barszcz biały gotujemy według rodzinnej lub ulubionej receptury z kawałkiem wędzonego...

Grillowany antrykot z sosem ziołowo-musztardowym


Antrykot jest przepysznym mięsem, często leżącym sobie w cieniu polędwicy wołowej....

Polędwica wołowa na ostro


Po raz kolejny wracam do kuchni orientalnej, tym razem w roli głównej soczysta wołowina...