Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Mięso i drób Paluszki rybne z polędwicy z dorsza z dipem...

Mięso i drób


Paluszki rybne z polędwicy z dorsza z dipem migdałowym

Paluszki rybne kojarzą się często z fast-foodem, tak jak hamburgery itp. Jednak wysoka jakość składników może zmnienić te dania na prawdę bardzo smaczne obiady. Za paluszkami rybnymi przepadają wszyscy.... Nie tylko dzieci... Chrupąca panierka zanurzona w sosie migdalowym to na prawdę coś wyjątkowego.


Przygotowanie:

Krok 1: Czosnek (całą główkę) owinąć folią aluminiową i piec w temperaturze 220 stopni, aż będzie miękki.

Krok 2: Pomidory również zawinąć folią i piec razem z czosnkiem.

Krok 3: Z papryki przeciąć na pół, usunąć gniazda nasienne, a następnie ułożyć (skórą do góry) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 4: Piec w temperaturze 220 stopni, aż skóra się przyrumieni. Wyjąć z pieca paprykę, pomidory oraz czosnek.

Krok 5: Z papryki oraz pomidorów zdjąć skórę, natomiast z czosnku wycisnąć zawartość.

Krok 6: Migdały lekko zarumienić na suchej patelni. Składniki dipu zmiksować na gładko. Doprawić solą i pieprzem.

Krok 7: Rybę pokroić w paski o długości 5 cm, posolić i oprószyć pieprzem.

Krok 8: Obtoczyć w mące, następnie w jajku i w bułce tartej.

Krok 9: Smażyć na złoto na dobrze rozgrzanym oleju.

Krok 10: Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierze kuchennym i natychmiast podawać z sosem.


 

Paluszki rybne można zrobić z każdej ryby. Jeżeli użyjemy ryby o bardzo intensywnym smaku, warto dodać więcej czosnku do sosu, aby mocny smak ryby nie zdominował delkikatnego sosu migdałowego.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Sałatka z deserową dynią, węgierskim kabanosem i serem...


Bardzo lubię łączyć sery pleśniowe z owocami lub warzywami ze słodkiego syropu lub...

Lasagne z karczocha z szafranowym beszamelem


Sylwester to dzień, w którym zaskakujemy wszystkich smakiem, aromatem i wyglądem...

Domowe grahamki z czarnymi oliwkami i słonecznikiem


Zamiast rankiem biegać do sklepu po świeże pieczywo, wystarczy krótka chwila w...