Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Mięso i drób Pierogi z grillowanym kurczakiem i szałwią

Mięso i drób


Pierogi z grillowanym kurczakiem i szałwią

Pierogi to niezbyt skomplikowana potrawa. Dlatego też postanowiłem urozmaicić troszkę to tradycyjne danie i stworzyłem połączenie grillowanego kurczaka z młodą szałwią. Na pewno wielu zastanawia nad smakiem takich właśnie pierogów – moim zdaniem są fantastyczne.


Przygotowanie:

Krok 1: Udko z kurczaka kroimy na malutkie kawałeczki i podsmażamy je na maśle. Następnie płuczemy i kroimy szałwię. Po pokrojeniu dodajemy do mięsa. Całość mieszamy.

Krok 2: Na stolnicę wysypujemy mąkę i z dodatkiem wody, soli oraz oliwy i zagniatamy ciasto. Następnie rozwałkowujemy je i kroimy w kwadraty.

Krok 3: Na kawałek ciasta nakładamy mięsny farsz i sklejamy brzegi.

Krok 4: Do gotującej się, osolonej wody wrzucamy pierogi i gotujemy do momentu wypłynięcia na wierzch.

Krok 5: Ugotowane pierogi polewamy roztopionym masłem.


 

Przepis bardzo prosty i zarazem bardzo smaczny. Połączenie kurczaka i szałwii zrobiło na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Polecam wam gorąco. 

Komentarze


2.00/5 1 1
2

Zacny!

Zobacz również


Kurczak pieczony w jabłkach i pomarańczach aromatyzowany...


Lato powoli się kończy... powoli wchodzimy w jesienne aromaty... korzenne i...

Drobiowe roladki z sosem żurawinowym


Będąc na kulinarnych warsztatach w Krakowie, które prowadził Charles z...

Delikatna zupa z kurczakiem i kaszą jęczmienną


Uwielbiam takie zupy, znajdziemy w nich zarówno pożywne mięso jak i pełne...