Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Mięso i drób Roladki schabowe ze śliwką

Mięso i drób


Roladki schabowe ze śliwką

Klasyczne połączenie schabu ze śliwką zawsze zdaje egzamin. Aby podkreślić świąteczny charakter tej potrawy dodałem odrobinę cynamonu. Podałem roladki z paprykowym pęczakiem. Mam nadzieję, że wpiszą się one na stałe w wasz jadłospis.


Przygotowanie:


Krok 1: Mięso kroimy w cienkie plasterki grubości 0,5cm. Nastepnie solimy każdy plasterek z obydwu stron.

Krok 2: Na talerz wysypujemy mąkę i łączymy ją z przyprawami podanymi powyżej. Jedną stronę mięsa obtaczamy w mące.

Krok 3: Na stronę mąki na mięsie kładziemy plasterek zółtego sera, nastepnie śliwkę i zawijamy wszystko. Dokłądnie obwiązujemy sznureczkiem dookoła, by śliwka podczas smażenia nam nie wyszła ze środka.

Krok 4: Na końcu roladki obtaczamy w mące z przyprawami i smażymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 5: Po usmażeniu sznureczki odcinamy i przekładamy roladki do brytfanny, zalewamy odrobiną wody i zapiekamy.




Upieczone roladki podałem z pęczakiem paprykowym. Myslę, że to dobry dodatek ze względu na przychodzącą zimę.

 

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Lekka sałatka z pieczoną piersią z kaczki


Sałatka ta idealnie sprawdza się jako przystawka przed wystawną kolacją lub jako lekki...

Racuchy z wafelkami i malinami


Czas przypomnieć smak dzieciństwa. Przeglądając stare zdjęcia obudziłam wiele...

Kaczka na puree z topinamburu


Topinambur powoli pojawia się zarówno na półkach sklepowych.. Warto wprowadzić go do...

Ustawienia prywatności Polityka prywatności