Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Mięso i drób Roladki schabowe ze śliwką

Mięso i drób


Roladki schabowe ze śliwką

Klasyczne połączenie schabu ze śliwką zawsze zdaje egzamin. Aby podkreślić świąteczny charakter tej potrawy dodałem odrobinę cynamonu. Podałem roladki z paprykowym pęczakiem. Mam nadzieję, że wpiszą się one na stałe w wasz jadłospis.


Przygotowanie:


Krok 1: Mięso kroimy w cienkie plasterki grubości 0,5cm. Nastepnie solimy każdy plasterek z obydwu stron.

Krok 2: Na talerz wysypujemy mąkę i łączymy ją z przyprawami podanymi powyżej. Jedną stronę mięsa obtaczamy w mące.

Krok 3: Na stronę mąki na mięsie kładziemy plasterek zółtego sera, nastepnie śliwkę i zawijamy wszystko. Dokłądnie obwiązujemy sznureczkiem dookoła, by śliwka podczas smażenia nam nie wyszła ze środka.

Krok 4: Na końcu roladki obtaczamy w mące z przyprawami i smażymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 5: Po usmażeniu sznureczki odcinamy i przekładamy roladki do brytfanny, zalewamy odrobiną wody i zapiekamy.




Upieczone roladki podałem z pęczakiem paprykowym. Myslę, że to dobry dodatek ze względu na przychodzącą zimę.

 

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Ratatouille z różnymi rodzajami mięs


Bardzo lubię potrawy, które cechuje różnorodność składników, zarówno mięs jak i...

Zupa krem z pora z miodem, gruszką i serem pleśniowym


Mimo gruszki, która nie jest typowo letnim owocem, to zupa która kojarzy mi...