Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Mięso i Drób - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Mięso i drób Soczyste burgery grillowane z chili i musztardą...

Mięso i drób


Soczyste burgery grillowane z chili i musztardą dijon

Uwielbiam własnej produkcji fast food. Znacznie odbiega jakością i smakiem od tych serwowanych w ulicznych barach. Zawsze z utęsknieniem czekam na sezon grillowy, kiedy to godzinami mógłbym stać za sterami maszyny grillującej. Czas na serię potraw znad ognia, którymi chętnie się z Wami podzielę.


Przygotowanie:

Krok 1: Do moździerza wrzucamy czosnek, kmin, natkę pietruszki, sól i pieprz. Całość ucieramy do uzyskania jednolitej masy.

Krok 2: Do miski wrzucamy zmieloną wołowinę, dodajemy jajko, posiekaną papryczkę chili oraz musztardę. Do mięsa dodajemy utartą oliwę z przyprawami i dokładnie wyrabiamy, najlepiej dłonią.

Krok 3: Rozgrzewamy ogień i kładziemy uformowane na kształt okrągłych placków mięso na ruszt. Pieczemy ok 8-10 minut z każdej strony od czasu do czasu przerzucając na drugą stronę.

Krok 4: Na 2 minuty przed końcem smażenia na ruszcie układamy również bułki do naszych burgerów, aby się podgrzały i zrobiły lekko chrupiące.

Krok 5: Serwujemy z warzywami wedle własnego uznania. Moją propozycją jest czerwona cebula i ogórek korniszon – prosto ale smacznie. Całość polewamy majonezem i francuską musztardą z dużą ilością gorczycy.



Pamiętajmy aby mięso piec tyle czasu ile wymaga grubość naszego burgera.

Komentarze


3.00/5 1 1
3

KaLOryczne, dobrze, że warzywa uwzględnili w przepisie. Ale w sumie na grillu to lepiej niz na tłuszczu

Zobacz również


Barszcz biały z domowymi kiełbaskami na ostro


Barszcz biały gotujemy według rodzinnej lub ulubionej receptury z kawałkiem wędzonego...

Bigos z młodą kapustą


Mam ogromny szacunek do kuchni staropolskiej, dlatego bardzo często źródłem...

Łopatka wołowa w korzennym sosie na bazie wina


Bardzo często przyrządzałam to danie we Włoszech, podczas zbiorów oliwek. Po...