Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przystawki / Biała fasola z pesto z brokuła

Przystawki

Biała fasola z pesto z brokuła

Ulubione0
Trudność
Czas przygotowania 20 min

Często brakuje nam pomysłów na imprezowe przystawki. U mnie sprawdzają się proste rozwiązania, czyli dobry chleb i różne pasty, dodatki do pieczywa. Ostatnio zrobiłam kilka rodzajów pesta, z warzywnymi dodatkami. Jeszcze przez parę dni, dodawałam je do swoich kanapek na śniadanie.

Jagna Niedzielska
Jagna Niedzielska
Tworzę architekturę kulinarną, bawiąc się zaskakującymi połączeniami smaków. Jako zdeklarowana hedonistka z zapałem poszukuję przyjemności kulinarnych, które sprawiają że z wrażenia uginają mi się nogi, a na skórze pojawia się gęsia skórka. Świat smaków jest tak ciekawy, że bliższe mojemu sercu są przepisy kulinarne niż prawne, którymi dotychczas się zajmowałam. Na co dzień komponuję menu do restauracji, na imprezy okolicznościowe, prowadzę blog dealcooking.com, współtworzę bajki kulinarne, piszę artykuły kulinarne, prowadzę warsztaty w pełni oddając się swojej pasji.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

- 2 puszki białej fasolki gotowanej na parze

- brokuł

- 100g sera grana padano albo parmezan albo bursztyn

- 10 orzechów laskowych

- 200ml oliwy z oliwek

- ząbek czosnku

- szczypta soli

- łyżeczka pieprzu czarnego

Przygotowanie:
 

Krok 1: Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, a łodygę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
 

Krok 2: Brokuł gotujemy na parze wodnej, czyli wystarczy że durszlak postawimy na garnku z gotującą się wodą.
 

Krok 3: Ugotowany brokuł blendujemy ze startym serem, orzechami, startym czosnkiem, solą i pieprzem.
 

Krok 4: Blendując dodajemy cały czas oliwę z oliwek.
 

Krok 5: Fasolkę odcedzamy i mieszamy delikatnie z pesto, możemy podgrzać na patelni jeśli chcemy podać pesto na ciepło.





Pesto możecie trzymać jeszcze przez 3 dni w lodówce, ale musi być zalane delikatną warstwą oliwy z oliwek. 

Zobacz również

Home shake

Home shake

Przygotowanie: Krok 1: Truskawki wrzucamy do misy blendera i miksujemy na miazgę. Krok 2: Do...

Meksykańskie guacamole z arbuzem

Meksykańskie guacamole z arbuzem

Przygotowanie: Krok 1: Cebulę i papryczkę chili pokroić w bardzo drobną kostkę i odstawić...
Komentarze (1)
1
Gość
powerpod
2014-01-07 17:18:13

doskonałe

Twój komentarz
Ocena