Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przystawki Carpaccio z pieczonego indyka z marynowanym...

Przystawki


Carpaccio z pieczonego indyka z marynowanym patisonem

Zima jest taką porą roku, kiedy to w naszych piwnicach i spiżarniach półki uginają się pod ciężarem zalegających tam różnego rodzaju przetworów warzywnych i owocowych. Czasem warto przystanąć przed taką półką i zastanowić się chwilkę nad tym, co ciekawego można było by zrobić, wykorzystując jeden ze słoików, który tam się znajduje. Zapraszam na pyszną przekąskę z marynowanym patisonem.


Przygotowanie:

Krok 1: Mięso marynujemy w sosie sojowym i miodzie ok 1 godzinę, następnie obsmażamy na oliwie z każdej strony po 1 minucie na dużym ogniu po to, aby zamknąć soki w środku. Po obsmażeniu przekładamy do naczynia i pieczemy w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 st. C Po upieczeniu pozostawiamy do wystygnięcia.

Krok 2: Na talerzu układamy sałatę, posypujemy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny oraz polewamy oliwą z oliwek. Mięso kroimy w cienkie plastry i układamy na sałacie.

Krok 3: Patisony marynowane kroimy w plastry i układamy na mięsie, całość polewamy Balsamico di Modena i gotowe.
 

 

Pamiętajmy o tym, aby ocet balsamiczny dodać przed samym podaniem przekąski.

Komentarze


2.50/5 2 2
2

świetne - niedzielne gotowanie się szykuje :D


3

zaaaajeFAJNE - wyprobuje napewno

Zobacz również


Pieczona słodka pierś z indyka w marynacie miodowej


Lubię słodki akcent mięs, bardzo często występuje w kuchni orientalnej, ale tym razem...

Kruchy indyk w potrawce z limonką


Jeśli chodzi o mięso z indyka to ujmuje mnie jego różnorodność. Filet z piersi...

Grillowany filet z indyka, por i młode ziemniaczki


Gdy robi się ciepło, staję się monotematyczna. To znaczy, że w mojej kuchni i...