Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przystawki Meksykańskie guacamole z arbuzem

Przystawki


Meksykańskie guacamole z arbuzem

Pyszne i orzeźwiające guacamole na ostanie dni lata. W troszeczkę innym wydaniu niż jesteśmy przyzwyczajeni... awokado i arbuz idealnie się komponują... i jednocześnie uzupełniają w smaku... guacamole z arbuzem to zdecydowanie moje letnie smaki.... do tego nachos, lampka różowego wina. Idealny przepis na letnie wieczory.

Przygotowanie:

Krok 1: Cebulę i papryczkę chili pokroić w bardzo drobną kostkę i odstawić (chili kroimy bez pestek, chyba że lubimy bardzo osty smak).

Krok 2: Miąższ arbuza pokroić w kostkę usuwając wszystkie pestki.

Krok 3: Bazylię drobno posiekać.

Krok 4: Miąższ awokado rozgnieść widelcem w misce do konsystencji puree (pestki odłożyć na bok).

Krok 5: Wszystkie składniki razem wymieszać.

Krok 6: Do składników dodać sok z 1/2 pomarańczy i 1/2 limonki.

Krok 7: Doprawić solą i pieprzem.


 

Pestki z awokado pomagają utrzymać dłużej kolor i smak guacamole. Jeżeli zamierzamy przechowywać guacamole przez kilka godzin w lodówce, należy dodać do niego pestki awokado i najlepiej przykryć szczelnie folią z wierzchu, tak aby uniemożliwić dostęp powietrza.

 

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Śledzie Matias z pomarańczą i imbirem


Śledzie zawsze były bardzo częstym daniem w moim rodzinnym domu. Z dzieciństwa...

Carpaccio z buraków, z czerwoną porzeczką i serem...


Burak to moim zdaniem jedno z najbardziej niedocenianych warzyw. W polskiej kuchni od lat...

Sałatka z pomarańczą i czosnkiem niedźwiedzim


Sezon na pyszne, chrupiące sałaty powoli się rozpoczyna. Dobrze skomponowana sałata...