Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przystawki / Pasta z tuńczyka i wiejskiego twarożku

Przystawki

Pasta z tuńczyka i wiejskiego twarożku

Ulubione2
Trudność
Czas przygotowania 15 min

Śniadaniowe pyszności często goszczą na moim porannym stole. Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty i inne wytwory kulinarnej wyobraźni. Zawsze staram się tak urozmaicać śniadanie, aby wnieść do organizmu wszystkie niezbędne wartości odżywcze.

Sebastian Wanat
Sebastian Wanat
Moje wykształcenie nie jest związane ze światem kulinarnym, nawet powiedziałbym bardzo od niego odbiega. Uważam, że to nie ma najmniejszego znaczenia w życiu pasjonata kulinarnego. Od najmłodszych lat wykazuję ogromną chęć rozwijania swoich zmysłów smakowych poprzez poznawanie co raz to ciekawszych i nieznanych mi dotąd przypraw, ziół, warzyw czy mięs.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

- 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- 200 g wiejskiego twarogu
- 1 łyżka oliwy z oliwek „extra vergine"
- 1 łyżka musztardy stołowej
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka miodu
- Sok z ½ limonki
- Cebula dymka
- Sól i pieprz

Przygotowanie:

Krok 1: Tuńczyka odciskamy z zalewy i skrapiamy sokiem z limonki oraz oliwą. Odstawiamy na 10 minut.

Krok 2: Twaróg rozdrabniamy, dodajemy jogurt naturalny, musztardę, miód i sól. Całość wyrabiamy na jednolitą masę.

Krok 3: Do wyrobionego twarogu dodajemy tuńczyka oraz posiekaną dymkę, całość doprawiamy pieprzem i mieszamy.
 



Najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem. Proponuję również pieczywo z własnego wypieku.

Zobacz również

Tatar z wędzonej polędwicy wieprzowej ze świeżym tymiankiem

Tatar z wędzonej polędwicy wieprzowej ze...

Przygotowanie:   Krok 1: Mięso siekamy bardzo drobno, przekładamy do miski, do mięsa...

Grillowana sałata rzymska z sosem z wędzonej makreli

Grillowana sałata rzymska z sosem z wędzonej...

Przygotowanie: Krok 1: Makrelę obieramy ze skóry i ości. Krok 2: Makrelę bendujemy z...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena