Pasta z tuńczyka i wiejskiego twarożku
Śniadaniowe pyszności często goszczą na moim porannym stole. Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty i inne wytwory kulinarnej wyobraźni. Zawsze staram się tak urozmaicać śniadanie, aby wnieść do organizmu wszystkie niezbędne wartości odżywcze.
Przygotowanie:
Krok 1: Tuńczyka odciskamy z zalewy i skrapiamy sokiem z limonki oraz oliwą. Odstawiamy na 10 minut.
Krok 2: Twaróg rozdrabniamy, dodajemy jogurt naturalny, musztardę, miód i sól. Całość wyrabiamy na jednolitą masę.
Krok 3: Do wyrobionego twarogu dodajemy tuńczyka oraz posiekaną dymkę, całość doprawiamy pieprzem i mieszamy.
Najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem. Proponuję również pieczywo z własnego wypieku.
brzmi pysznie, wyjdzie z tuńczykiem z oleju?