Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024/25 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przystawki Pasta z tuńczyka i wiejskiego twarożku

Pasta z tuńczyka i wiejskiego twarożku

Śniadaniowe pyszności często goszczą na moim porannym stole. Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty i inne wytwory kulinarnej wyobraźni. Zawsze staram się tak urozmaicać śniadanie, aby wnieść do organizmu wszystkie niezbędne wartości odżywcze.


Przygotowanie:

Krok 1: Tuńczyka odciskamy z zalewy i skrapiamy sokiem z limonki oraz oliwą. Odstawiamy na 10 minut.

Krok 2: Twaróg rozdrabniamy, dodajemy jogurt naturalny, musztardę, miód i sól. Całość wyrabiamy na jednolitą masę.

Krok 3: Do wyrobionego twarogu dodajemy tuńczyka oraz posiekaną dymkę, całość doprawiamy pieprzem i mieszamy.
 



Najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem. Proponuję również pieczywo z własnego wypieku.

Komentarze


5.00/5 1 1
5
filippo

brzmi pysznie, wyjdzie z tuńczykiem z oleju?

Zobacz również


Grillowany stek z tuńczyka w sosie teriyaki, puree...


Kuchnia fusion to połączenie produktów, wywodzących się z kuchni orientalnej z...

Farfalle w pikantnym sosie z tuńczykiem i białym winem


To danie jak i większość moich sosów pomidorowych powstało podczas...

Chrupiąca sałatka z tuńczykiem i mozarellą


Warto jadać sałatki, to ogromne źródło witamin i składników...