Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przystawki / Popcorn z boczkiem

Przystawki

Popcorn z boczkiem

Ulubione4
Trudność
Czas przygotowania 15 min

Kino domowe, to idealny sposób na spędzenie leniwego wieczoru. Jednak podczas takich chwil nie chce się nam gotować, ale żeby nie być skazanym na zamawianą pizze, warto przyrządzić małe co nieco. Zestaw doskonały to dobre towarzystwo, ciekawy film i przekąska, którą możemy chrupać przez cały czas oglądania.

Jagna Niedzielska
Jagna Niedzielska
Tworzę architekturę kulinarną, bawiąc się zaskakującymi połączeniami smaków. Jako zdeklarowana hedonistka z zapałem poszukuję przyjemności kulinarnych, które sprawiają że z wrażenia uginają mi się nogi, a na skórze pojawia się gęsia skórka. Świat smaków jest tak ciekawy, że bliższe mojemu sercu są przepisy kulinarne niż prawne, którymi dotychczas się zajmowałam. Na co dzień komponuję menu do restauracji, na imprezy okolicznościowe, prowadzę blog dealcooking.com, współtworzę bajki kulinarne, piszę artykuły kulinarne, prowadzę warsztaty w pełni oddając się swojej pasji.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

garść popcornu
4 łyżki oleju
sól
boczek w plastrach

Przygotowanie:
 

Krok 1: Plastry boczku kładziemy na papierze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 250 stopni, na opcji grill.

Krok 2: Pieczemy do momentu, aż boczek stanie się chrupki.

Krok 3: Wyjmujemy z piekarnika i kruszymy na małe cząstki.

Krok 4: Popcorn wrzucamy na patelnię wraz z olejem, przygniatamy widelcem żeby utworzyły płaską powierzchnię i prażymy pod przykryciem.

Krok 5: Gdy nastąpi cisza i popcorn nie będzie obijał się o ścianki patelni, oznacza to że popcorn jest gotowy i możemy go wymieszać z chrupkami z boczku i sporą ilością soli.



Polecam również dodać kolorowy pieprz lub syrop klonowy, który naprawdę świetnie pasuje do boczku. 

Zobacz również

Złociste kapuśniaki drożdżowe z kminkiem

Złociste kapuśniaki drożdżowe z kminkiem

Przygotowanie: Krok 1 (ciasto): Mąkę i masło siekamy na stolnicy, następnie dodajemy kolejno...

Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

Przygotowanie: Krok 1: Filety śledziowe oczyszczamy, myjemy, osuszamy, kroimy w drobną kostkę...
Komentarze (3)
3
ciasteczko13
ciasteczko13
2013-08-22 15:13:57

idealny na zbliżający się weekend

Gość
koment
2013-08-19 12:16:58

to mi sie podoba

Gość
zacny
2013-08-14 12:45:36

spoko przepis - inne spojrzenie na tradycyjną przekąskę!

Twój komentarz
Ocena