Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Przystawki / Tatar ze śledzia

Przystawki

Tatar ze śledzia

Ulubione0
Trudność
Czas przygotowania 30 min

Dziś przygotowałam tatar ze śledzia. Podawany z ogórkiem kiszonym, czerwoną papryką i cebulą czerwoną, z jakiem na twardo i świeżymi ziołami. Oliwa z oliwek dodaje rybie delikatności, warzywa dopełniły całości. Smacznego!

Mariola Grzęda
Mariola Grzęda

Składniki

- 4 filety śledziowe
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 1 cebula czerwona
- 3 ogórki kiszone
- rukola
- cytryna
- oliwa z oliwek
- 4 jajka na twardo
- sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Krok 1: Filety śledziowe oczyszczamy, myjemy, osuszamy, kroimy w drobną kostkę i wkładamy do miski.

Krok 2: Cebulę białą i czerwoną, obrane ogórki i paprykę kroimy w kostkę.

Krok 3: Do śledzi dodajemy białą cebulę, ogórki, sok z cytryny, oliwę z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszając.

Krok 4: Na talerzu formujemy niewielki, dowolny kształt, dekorujemy jajkiem na twardo, rukolą, cebulką czerwoną i świeżymi ziołami.

 

 

Danie to najlepiej jest podawać z razowym chlebem.

Zobacz również

Pasta z tuńczyka i wiejskiego twarożku

Pasta z tuńczyka i wiejskiego twarożku

Przygotowanie: Krok 1: Tuńczyka odciskamy z zalewy i skrapiamy sokiem z limonki oraz oliwą....

Śledź w skórce z młodego ziemniaka

Śledź w skórce z młodego ziemniaka

Przygotowanie: Krok 1: Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy wraz ze skórką. Krok 2: Gdy są...
Komentarze (1)
1
sarawkuchni
sarawkuchni
2014-01-09 11:19:04

po świętach mam przesyt tego typu dań - ale tak czy siak - przepis spoko

Twój komentarz
Ocena