Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Przystawki Tatar ze śledzia

Przystawki


Tatar ze śledzia

Dziś przygotowałam tatar ze śledzia. Podawany z ogórkiem kiszonym, czerwoną papryką i cebulą czerwoną, z jakiem na twardo i świeżymi ziołami. Oliwa z oliwek dodaje rybie delikatności, warzywa dopełniły całości. Smacznego!


Przygotowanie:

Krok 1: Filety śledziowe oczyszczamy, myjemy, osuszamy, kroimy w drobną kostkę i wkładamy do miski.

Krok 2: Cebulę białą i czerwoną, obrane ogórki i paprykę kroimy w kostkę.

Krok 3: Do śledzi dodajemy białą cebulę, ogórki, sok z cytryny, oliwę z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszając.

Krok 4: Na talerzu formujemy niewielki, dowolny kształt, dekorujemy jajkiem na twardo, rukolą, cebulką czerwoną i świeżymi ziołami.

 

 

Danie to najlepiej jest podawać z razowym chlebem.

Komentarze


1.00/5 1 1
1

po świętach mam przesyt tego typu dań - ale tak czy siak - przepis spoko

Zobacz również


Soczysty omlet z salami, fetą i oliwkami


Kuchnia śródziemnomorska to jeden z moich ulubionych kierunków smakowych....

Tatar z wędzonej polędwicy wieprzowej ze świeżym...


Nic tak nie dodaje energii jak dobry tatar, co prawda nie jest to lekkostrawna potrawa...

Tatar ze śledzia


Tatar to dobrze nam znana przystawka, najczęściej rzecz jasna w wersji z wołowiną....

Ustawienia prywatności Polityka prywatności