Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Przystawki Tatar ze śledzia

Przystawki


Tatar ze śledzia

Dziś przygotowałam tatar ze śledzia. Podawany z ogórkiem kiszonym, czerwoną papryką i cebulą czerwoną, z jakiem na twardo i świeżymi ziołami. Oliwa z oliwek dodaje rybie delikatności, warzywa dopełniły całości. Smacznego!


Przygotowanie:

Krok 1: Filety śledziowe oczyszczamy, myjemy, osuszamy, kroimy w drobną kostkę i wkładamy do miski.

Krok 2: Cebulę białą i czerwoną, obrane ogórki i paprykę kroimy w kostkę.

Krok 3: Do śledzi dodajemy białą cebulę, ogórki, sok z cytryny, oliwę z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszając.

Krok 4: Na talerzu formujemy niewielki, dowolny kształt, dekorujemy jajkiem na twardo, rukolą, cebulką czerwoną i świeżymi ziołami.

 

 

Danie to najlepiej jest podawać z razowym chlebem.

Komentarze


1.00/5 1 1
1

po świętach mam przesyt tego typu dań - ale tak czy siak - przepis spoko

Zobacz również


Tatar z wędzonej polędwicy wieprzowej ze świeżym...


Nic tak nie dodaje energii jak dobry tatar, co prawda nie jest to lekkostrawna potrawa...

Śledze pod czerwoną pierzynką


W grudniu na naszych stołach goszczą ryby, a w szczególności śledzie, które możemy...

Omlet z młodym szpinakiem prażonymi migdałami i wędzonym...


Omlet to sposób na szybkie, wartościowe śniadanie. Włoska odmiana omleta...