Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Przystawki - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Przystawki Tatar ze śledzia

Przystawki


Tatar ze śledzia

Dziś przygotowałam tatar ze śledzia. Podawany z ogórkiem kiszonym, czerwoną papryką i cebulą czerwoną, z jakiem na twardo i świeżymi ziołami. Oliwa z oliwek dodaje rybie delikatności, warzywa dopełniły całości. Smacznego!


Przygotowanie:

Krok 1: Filety śledziowe oczyszczamy, myjemy, osuszamy, kroimy w drobną kostkę i wkładamy do miski.

Krok 2: Cebulę białą i czerwoną, obrane ogórki i paprykę kroimy w kostkę.

Krok 3: Do śledzi dodajemy białą cebulę, ogórki, sok z cytryny, oliwę z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszając.

Krok 4: Na talerzu formujemy niewielki, dowolny kształt, dekorujemy jajkiem na twardo, rukolą, cebulką czerwoną i świeżymi ziołami.

 

 

Danie to najlepiej jest podawać z razowym chlebem.

Komentarze


1.00/5 1 1
1

po świętach mam przesyt tego typu dań - ale tak czy siak - przepis spoko

Zobacz również


Śledź z jabłkiem i tymiankiem


Śledź to przystawka, jaka sprawdzi się w każdej sytuacji. Można go podać w bardziej...

Francuskie tosty z żytniego chleba ze szpinakiem i śliwką...


Prawdziwą ojczyzną chleba smażonego w rozkłóconym jajku jest Francja - tak...

Śledze pod czerwoną pierzynką


W grudniu na naszych stołach goszczą ryby, a w szczególności śledzie, które możemy...