Sałatka z brzoskwiniami i serem z niebieską pleśnią
Sałatki to bardzo rozległy temat jeśli chodzi o kompozycję składników. Realizując kolejny pomysł kulinarny zadbałem w szczególny sposób o to, aby zrównoważyć smaki i tak oto udało się uzyskać doskonały efekt zarówno smakowy, jak i wizualny.
Przygotowanie:
Krok 1: Sałatę układamy na talerzu, następnie kolejno na sałacie układamy plastry brzoskwini i kawałki sera Danish Blue.
Krok 2: Na rozgrzanej patelni kładziemy pokrojone na kawałki plastry boczku i prażymy do uzyskania chrupiących chipsów, następnie układamy na wcześniej przygotowanej sałatce.
Krok 3: Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy sok pomarańczowy, redukujemy płyn ok 1 minutę i dodajemy miód.
Pamiętajmy, aby do sałatki nie dodawać soli ani pieprzu, ponieważ w każdym ze składników kryją się wszystkie niezbędne przyprawy.
ok