Sałatka z kozim serem i truskawkami
Sezon truskawkowy powoli się otwiera. Ja wtedy zjadam je zazwyczaj na śniadanie, obiad i kolację. Przepis na sałatkę z truskawkami to pyszna kombinacja, gdzie truskawki wspaniale smakują z solą, pieprzem i oliwą z oliwek.
Przygotowanie:
Krok 1: Sałaty umyć i osuszyć w suszarce, rozłożyć na talerze.
Krok 2: Twardożek rozłożyć równomiernie na sałacie.
Krok 3: Truskawki oczyścić z szypułek, umyć i osuszyć. Pokroić w grube plastry i dodać do sałatki.
Krok 4: Mięso doprawić solą oraz pieprzem. Smażyć na oliwie, z obu stron na złoty kolor.
Krok 5: Sałatkę doprawić solą oraz pieprzem. Na wierzchu każdej z nich ułożyć polędwiczki i skropić całość oliwą oraz sokiem z cytryny.
Twarożek kozi można śmiało zastąpić roladką z mleka koziego. W tej kombinacji polecam zamiast cytryny, krem z octu balsamicznego. Truskawka i ocet balsamiczny to idealna para.
lato tuż tuż