Dania Wegetariańskie - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Dania Wegetariańskie - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Wegetariańskie Cynamonowy ryż z sosem ananasowym

Wegetariańskie


Cynamonowy ryż z sosem ananasowym

To pyszne danie możemy zjeść zarówno na śniadanie jak i na kolację. Ryż powoduje u nas uczucie sytości także dlatego nie musimy jeść go dużo. Dzisiaj połączyłem go z ananasem podsmażanym na maśle. Efekt jest naprawdę fantastyczny.


Przygotowanie:

Krok 1: Do garnka wlewamy mleko i czekamy, aż się zagotuje. Następnie kroimy ananasa w niewielką kostkę, pamiętając by wyciąć środek, który jest twardy i nie ma smaku.

Krok 2: Na patelni roztapiamy masło i delikatnie podsmażamy ananasa.

Krok 3: Gdy ryż będzie już miękki dodajemy starty cynamon oraz cukier. Wszystko do smaku.

Krok 4: Ananasa na patelni blendujemy i dodajemy do niego trochę mleka. Zagotowujemy. W kubku mieszamy łyżkę maki ziemniaczanej wraz z mlekiem i dodajemy do zblendowanego sosu. Zagotowujemy.


 

Musimy pamiętać, aby cały czas mieszać ryż w garnku, ponieważ bardzo szybko potrafi się przypalać, a potem nadaje się tylko do wyrzucenia.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Klopsiki z bazylią w sosie z pieczonej papryki i pomidorów


Bardzo lubię pieczoną paprykę. Jest miękka i soczysta, możemy ją wykorzystać na...

Orientalny schab


Uwielbiam smaki kuchni azjatyckiej, nieskończona ilość możliwych kombinacji często...

Sola z zielonym ryżem w aromatycznym musie


Poszukując pomysłu na wczorajszy obiad, nie mogłem zdecydować się na konkretne danie....