Dania Wegetariańskie - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Dania Wegetariańskie - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Wegetariańskie Jajko w cebuli z pastą z czerwonej fasolki

Wegetariańskie


Jajko w cebuli z pastą z czerwonej fasolki

Śniadanie to zdecydowanie najważniejszy posiłek. Pomaga nabrać energii na resztę dnia, jak również zapewnić prawidłowy metabolizm. Pamiętajcie więc, że przed wyjściem do pracy lub szkoły warto zafundować sobie chwilę kulinarnej przyjemności.


Przygotowanie:

Krok 1: Fasolkę, starty czosnek, oliwę, sól i pieprz podgrzewamy na patelni.

Krok 2: Jak fasolka będzie ciepła, rozdrabniamy ją na pastę widelcem lub blendujemy.

Krok 3: Cebulę obieramy ze skórki i kroimy na grube krążki. Wydłubujemy środek i zostawiamy dwie zewnętrzne warstwy cebuli.

Krok 4: Na patelni rozpuszczamy masło, kładziemy krążki, chwilę podsmażamy.

Krok 5: Wylewamy jajko do środka cebul, smażymy na średnim ogniu pod przykryciem do momentu aż jajko się zetnie.



Czerwoną cebulę możecie zamienić na zwykłą, a pastę możecie przetrzeć przez sito, jeśli nie chcecie żeby pozostała w niej skórka od fasolki.

Komentarze


3.33/5 3 3

to się nazywa śniadanie!


5

mniam


5

wyglada obiecujaco

Zobacz również


Biała fasola z pesto z brokuła


Często brakuje nam pomysłów na imprezowe przystawki. U mnie sprawdzają się...

Grzanka z czosnkiem w łupce, oliwkami i cebulką


Kanapki na ciepło możemy przygotować na tysiące sposobów, trafiając w każde gusta....

Pieczony pstrąg w cytrynie z puree ziemniaczanym


Ryby to bardzo trudny temat w kuchni polskiej. Wielu z nas ich nie lubi ich, a co za tym...