Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Wegetariańskie / Jajko w cebuli z pastą z czerwonej fasolki

Wegetariańskie

Jajko w cebuli z pastą z czerwonej fasolki

Ulubione1
Trudność
Czas przygotowania 15 min

Śniadanie to zdecydowanie najważniejszy posiłek. Pomaga nabrać energii na resztę dnia, jak również zapewnić prawidłowy metabolizm. Pamiętajcie więc, że przed wyjściem do pracy lub szkoły warto zafundować sobie chwilę kulinarnej przyjemności.

Jagna Niedzielska
Jagna Niedzielska
Tworzę architekturę kulinarną, bawiąc się zaskakującymi połączeniami smaków. Jako zdeklarowana hedonistka z zapałem poszukuję przyjemności kulinarnych, które sprawiają że z wrażenia uginają mi się nogi, a na skórze pojawia się gęsia skórka. Świat smaków jest tak ciekawy, że bliższe mojemu sercu są przepisy kulinarne niż prawne, którymi dotychczas się zajmowałam. Na co dzień komponuję menu do restauracji, na imprezy okolicznościowe, prowadzę blog dealcooking.com, współtworzę bajki kulinarne, piszę artykuły kulinarne, prowadzę warsztaty w pełni oddając się swojej pasji.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

Składniki na 2 porcje:


- 2 jajka
- cebula czerwona
- puszka fasolki czerwonej
- 2 duże ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- łyżka masła
- 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
- sól

Przygotowanie:

Krok 1: Fasolkę, starty czosnek, oliwę, sól i pieprz podgrzewamy na patelni.

Krok 2: Jak fasolka będzie ciepła, rozdrabniamy ją na pastę widelcem lub blendujemy.

Krok 3: Cebulę obieramy ze skórki i kroimy na grube krążki. Wydłubujemy środek i zostawiamy dwie zewnętrzne warstwy cebuli.

Krok 4: Na patelni rozpuszczamy masło, kładziemy krążki, chwilę podsmażamy.

Krok 5: Wylewamy jajko do środka cebul, smażymy na średnim ogniu pod przykryciem do momentu aż jajko się zetnie.



Czerwoną cebulę możecie zamienić na zwykłą, a pastę możecie przetrzeć przez sito, jeśli nie chcecie żeby pozostała w niej skórka od fasolki.

Zobacz również

Zapiekanka z buraków z kozim serem i malinami

Zapiekanka z buraków z kozim serem i malinami

Przygotowanie: Krok 1: Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni z funkcją...

Kasza perłowa z pastą curry i miętą

Kasza perłowa z pastą curry i miętą

Przygotowanie:  Krok 1: Kaszę gotujemy w osolonej i wrzącej wodzie ok. 15 min.  Krok 2: Po...
Komentarze (3)
3
chefnatasza
chefnatasza
2013-09-10 10:34:15

wyglada obiecujaco

sarawkuchni
sarawkuchni
2013-09-05 10:59:32

mniam

orda.m
orda.m
2013-09-04 11:16:12

to się nazywa śniadanie!

Twój komentarz
Ocena