Jajko w cebuli z pastą z czerwonej fasolki
Śniadanie to zdecydowanie najważniejszy posiłek. Pomaga nabrać energii na resztę dnia, jak również zapewnić prawidłowy metabolizm. Pamiętajcie więc, że przed wyjściem do pracy lub szkoły warto zafundować sobie chwilę kulinarnej przyjemności.
Przygotowanie:
Krok 1: Fasolkę, starty czosnek, oliwę, sól i pieprz podgrzewamy na patelni.
Krok 2: Jak fasolka będzie ciepła, rozdrabniamy ją na pastę widelcem lub blendujemy.
Krok 3: Cebulę obieramy ze skórki i kroimy na grube krążki. Wydłubujemy środek i zostawiamy dwie zewnętrzne warstwy cebuli.
Krok 4: Na patelni rozpuszczamy masło, kładziemy krążki, chwilę podsmażamy.
Krok 5: Wylewamy jajko do środka cebul, smażymy na średnim ogniu pod przykryciem do momentu aż jajko się zetnie.
Czerwoną cebulę możecie zamienić na zwykłą, a pastę możecie przetrzeć przez sito, jeśli nie chcecie żeby pozostała w niej skórka od fasolki.
to się nazywa śniadanie!
mniam
wyglada obiecujaco