Dania Wegetariańskie - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Dania Wegetariańskie - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Wegetariańskie Kapusta z rodzynkami duszona w korzennym winie

Wegetariańskie


Kapusta z rodzynkami duszona w korzennym winie

Zamiast tradycyjnej i mocno popularnej podczas świąt kapuchy z grzybami proponuję zboczyć trochę z kursu i spróbować czegoś, co pozostanie w waszej wyobraźni przez bardzo długi czas. Pozwoliłem sobie na mały eksperyment i jestem bardzo zadowolony z jego efektów.


Przygotowanie:

Krok 1: Kapustę odciskamy z soku i siekamy dość drobno.

Krok 2: Na patelnię wrzucamy masło i po rozgrzaniu dodajemy posiekaną w kostkę cebulę. Gdy cebula się podsmaży wrzucamy do niej kiszoną kapustę, przesmażamy na dużym ogniu, pilnując aby się nie przypaliła.

Krok 3: Dodajemy rodzynki, sól i pieprz i całość zalewamy korzennym winem. Dusimy pod przykryciem, aż kapusta zmięknie, zwykle jest to czas ok. 1 godziny.

Krok 4: Podajemy jako dodatek do golonki lub innych dań mięsnych, lecz można ją również zjeść solo.



Dobrą radą jest, aby nie wylewać soku powstałego w czasie odciskania kapusty, ponieważ gdy po uduszeniu kapusta będzie za słodka wówczas możemy ją lekko zakwasić tym właśnie sokiem.

Komentarze


1.00/5 1 1
1

Wigilijnie - smakowicie! Arrr. ;)

Zobacz również


Pierś z kaczki z puree z selera w sosie cytrusowym


Przygotowanie piersi z kaczki nie wymaga zbyt wiele czasu, zaś efekt jest wyśmienity i...

Kruchy indyk w potrawce z limonką


Jeśli chodzi o mięso z indyka to ujmuje mnie jego różnorodność. Filet z piersi...

Ustawienia prywatności Polityka prywatności