Dania Wegetariańskie - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Dania Wegetariańskie - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024/25 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Wegetariańskie Kasza jaglana z pikantnymi buraczkami

Kasza jaglana z pikantnymi buraczkami

Staropolska kuchnia była kiedyś przepełniona kaszami. Dzisiaj rzadziej po nie sięgamy, a szkoda bo kasze dają ogromne pole manewru w świecie kulinarnym. Można z ich udziałem zrobić coś słodkiego i słonego, a nawet połączyć te dwa smaki zarazem.


Przygotowanie:

Krok 1: Buraki trzemy na tarku.

Krok 2: Gotujemy kaszę w osolonej wodzie (proporcjonalnie, do jednej szklanki kaszy, dodajemy jedna szklanke wody).

Krok 3: Rozgrzewamy olej rzepakowy, wrzucamy czosnek w łupce i smażymy aż stanie się miękki.

Krok 4: Z łupin wyciągamy miękki czosnek i drobno go siekamy.

Krok 5: Na maśle szklimy drobno posiekaną cebulę i chili.

Krok 6: Po chwili dodajemy starte buraki.

Krok 7: Jak staną się miękkie, dodajemy kaszę, czosnek, sól i mieszamy wszystko razem.



Żeby nie zabarwić sobie dłoni burakami, najlepiej do ich starcia użyć jednorazowych rękawiczek. 

Komentarze


1.50/5 2 2
1

ale to ma byc dodatek do jakiegoś mięska np rozumiem?


2

Jasne, że tak. Ale jak dla mnie połączenie dziwaczne

Zobacz również


Sałatka z brzoskwiniami i serem z niebieską pleśnią


Sałatki to bardzo rozległy temat jeśli chodzi o kompozycję składników....

Zupa z soczewicy, z boczkiem i curry


To zupa, która syci i rozgrzewa do granic możliwości, więc świetnie się sprawdzi w...

Krem z ciecierzycy z rozmarynem i makaronem pełnoziarnistym


Często w zasięgu naszej ręki znajdują się składniki, o których zupełnie...