Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Wegetariańskie / Pieczone placki z selera z paprykowym serkiem

Wegetariańskie

Pieczone placki z selera z paprykowym serkiem

Ulubione1
Trudność
Czas przygotowania 30 min

Pieczone placuszki z różnych "zimowych" warzyw, to hit tego tygodnia w mojej kuchni. Co ciekawe, zawsze przygotowuje je na śniadanie. Taki ciepły element na dzień dobry w zimowy poranek, zdecydowanie podbił również podniebienia moich znajomych.

Jagna Niedzielska
Jagna Niedzielska
Tworzę architekturę kulinarną, bawiąc się zaskakującymi połączeniami smaków. Jako zdeklarowana hedonistka z zapałem poszukuję przyjemności kulinarnych, które sprawiają że z wrażenia uginają mi się nogi, a na skórze pojawia się gęsia skórka. Świat smaków jest tak ciekawy, że bliższe mojemu sercu są przepisy kulinarne niż prawne, którymi dotychczas się zajmowałam. Na co dzień komponuję menu do restauracji, na imprezy okolicznościowe, prowadzę blog dealcooking.com, współtworzę bajki kulinarne, piszę artykuły kulinarne, prowadzę warsztaty w pełni oddając się swojej pasji.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

- seler

- jajko

- 3 łyżki mąki pełnoziarnistej

- łyżeczka musztardy

- 2 ząbki czosnku

- mały jogurt naturalny

- 2 łyżki sera feta

- łyżka papryki słodkiej w proszku

- sól

- pieprz

Przygotowanie:
 

Krok 1: Seler obieramy ze skórki i ucieramy na drobnym oczku.
 

Krok 2: Starty seler mieszamy z jajkiem, mąką, solą, pieprzem, musztardą, startym czosnkiem.
 

Krok 3: Masę wykładamy na papier do pieczenia, tworząc cieniutkie, małe placuszki.
 

Krok 4: Wkładamy je do piekarnika na ok. 20 min, aż zarumienią się na obrzeżach.
 

Krok 5: Jogurt mieszamy z serem i papryką, dodajemy do placków.




Takie placki możemy przygotować też z marchewki czy buraków. 

Zobacz również

Bagietka hand made, z zasmażaną botwinką

Bagietka hand made, z zasmażaną botwinką

Przygotowanie bagietki:   Krok 1: Robimy zaczyn poprzez wymieszanie drożdży z łyżeczką...

Ziemniaki w panierce z orzeszków ziemnych i z figami

Ziemniaki w panierce z orzeszków ziemnych i z...

Przygotowanie:   Krok 1: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do...
Komentarze (2)
2
dorka
dorka
2014-01-23 15:24:57

z buraków CZAD! Na bank zrobie na weekendzie

Gość
stefan.q
2014-01-23 13:00:00

ooo smakowitości. Ciekawe czy seler wpija tłuszcz tak jak ziemniaki...

Twój komentarz
Ocena