Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Wegetariańskie / Sok z limonki, świeżego imbiru i natki...

Wegetariańskie

Sok z limonki, świeżego imbiru i natki pietruszki

Ulubione0
Trudność
Czas przygotowania 5 min

Powinniśmy częściej zwracać uwagę na to, co pijemy, czy nasze napoje dostarczają naszemu organizmowi jakieś wartości odżywcze, czy tylko ciecz powodującą zaspokojenie pragnienia. Jest wiele sposobów na to, aby codzienny napój zamienić na bombę odżywczą.

Sebastian Wanat
Sebastian Wanat
Moje wykształcenie nie jest związane ze światem kulinarnym, nawet powiedziałbym bardzo od niego odbiega. Uważam, że to nie ma najmniejszego znaczenia w życiu pasjonata kulinarnego. Od najmłodszych lat wykazuję ogromną chęć rozwijania swoich zmysłów smakowych poprzez poznawanie co raz to ciekawszych i nieznanych mi dotąd przypraw, ziół, warzyw czy mięs.
Przejdź do fanpage’a Przejdź do strony

Składniki

- 1 limonka
- Garść świeżej natki pietruszki
- 2 g świeżego imbiru
- 10-15 dużych kostek lodu
- 3 łyżki brązowego cukru
- 700 ml wody mineralnej niegazowanej

Przygotowanie:

Krok 1: Limonkę należy obrać ze skórki i pozbyć się białej błonki. Natkę pietruszki dobrze opłukać i oberwać listki. Imbir obrać i pokroić w plastry.

Krok 2: Do misy blendera wrzucamy limonkę skrojoną w ćwiartki, natkę pietruszki i imbir. Całość zasypujemy cukrem, dodajemy kostki lodu i blendujemy ok. 1 minutę na najwyższych obrotach.

Krok 3: Na koniec dolewamy wodę i znów blendujemy kilkanaście sekund na najwyższych obrotach, następnie rozlewamy do szklanek.


 

Pamiętajmy, aby sok wypić zaraz po przygotowaniu ponieważ świeże soki szybko się utleniają i nabierają lekko gorzkiego smaku.

Zobacz również

Otwarte ravioli z selera, z kalafiorem, letnią truflą i palonym masłem

Otwarte ravioli z selera, z kalafiorem, letnią...

Przygotowanie: Krok 1: Bulwę selera obierz, umyj i pokrój na plastry o grubości 3mm (najlepiej...

Bakłażan grillowany w ziołach z mozarellą i pomidorami

Bakłażan grillowany w ziołach z mozarellą i...

Przygotowanie: Krok 1: Bakłażana kroimy w plastry o grubości 1 cm i wrzucamy do osolonej,...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena