Dania Wegetariańskie - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Dania Wegetariańskie - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Wegetariańskie Tagliatelle z duszonymi porami i śmietaną

Wegetariańskie


Tagliatelle z duszonymi porami i śmietaną

Czasami prostota w kuchni całkiem nieźle skutkuje. Wykorzystując zalewie kilka produktów można stworzyć całkiem niezłe danie, które zarówno nasyci jaki i zaspokoi pragnienie kubków smakowych. Zapraszam wszystkich na aksamitne w smaku tagliatelle z porami i śmietaną.


Przygotowanie:

Krok 1: Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu (poziom aldente). W tym samym czasie rozgrzewamy na patelni masło, wrzucamy skrojony w półtalarki por, dodajemy sól i pieprz i dusimy pod przykryciem do miękkości (ok. 10-12 minut).

Krok 2: Następnie odcedzamy makaron i wrzucamy do uduszonego wcześniej pora. Kolejno dodajemy również tarty ser gouda i śmietanę oraz posiekany szczypiorek.

Krok 3: Całość mieszamy na małym ogniu do momentu, aż ser zacznie się ciągnąć, wówczas potrawa jest gotowa.


 

Oczywiście danie możemy przygotować z innym makaronem, lecz według mnie tagliatelle w pełnym ziarnie jest najlepszą opcją.

Komentarze


1.50/5 2 2
2

Proste dania są najlepsze! Polecam - smakowite


1

szybkie danie

Zobacz również


Makaron z bakłażana na kindziuku, z serem feta


Taką przystawkę zawsze podaję, kiedy wiem że moi goście będą musieli chwilkę...

Spaghetti z pesto z pistacji i rukoli


Pesto kojarzy się z głównie z pesto na bazie bazylii, czyli tym pochodzącym z Genui....

Makaron (rigatoni) z serem pleśniowym, szpinakiem, gruszką...


Przyjaciółka wróciła z Włoch wyposażona w najcudowniejsze makarony. Kilka paczek...