Dania Wegetariańskie - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Dania Wegetariańskie - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Wegetariańskie Tagliatelle z duszonymi porami i śmietaną

Wegetariańskie


Tagliatelle z duszonymi porami i śmietaną

Czasami prostota w kuchni całkiem nieźle skutkuje. Wykorzystując zalewie kilka produktów można stworzyć całkiem niezłe danie, które zarówno nasyci jaki i zaspokoi pragnienie kubków smakowych. Zapraszam wszystkich na aksamitne w smaku tagliatelle z porami i śmietaną.


Przygotowanie:

Krok 1: Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu (poziom aldente). W tym samym czasie rozgrzewamy na patelni masło, wrzucamy skrojony w półtalarki por, dodajemy sól i pieprz i dusimy pod przykryciem do miękkości (ok. 10-12 minut).

Krok 2: Następnie odcedzamy makaron i wrzucamy do uduszonego wcześniej pora. Kolejno dodajemy również tarty ser gouda i śmietanę oraz posiekany szczypiorek.

Krok 3: Całość mieszamy na małym ogniu do momentu, aż ser zacznie się ciągnąć, wówczas potrawa jest gotowa.


 

Oczywiście danie możemy przygotować z innym makaronem, lecz według mnie tagliatelle w pełnym ziarnie jest najlepszą opcją.

Komentarze


1.50/5 2 2
2

Proste dania są najlepsze! Polecam - smakowite


1

szybkie danie

Zobacz również


Makaron sojowy z kurczakiem, chili i ananasem


I znów przyszła pora na szczyptę orientalnych smaków. Tym razem słodycz ananasa...

Makaron z podgrzybkami, rozmarynem i orzechami włoskimi


Nadeszła jesień, a wraz z nią zapachy prawdziwego lasu. Nic więc dziwnego, że w mojej...

Pełnoziarniste tagliatelle z wędzonym łososiem i...


Ryby zasługują na ogromne uznanie. Ich smak to prawdziwa poezja dla podniebienia. Czasem...

Ustawienia prywatności Polityka prywatności