Zupy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Zupy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Zupy Barszcz z czerwonych buraków ze świeżym imbirem

Zupy


Barszcz z czerwonych buraków ze świeżym imbirem

Bardzo lubię płynne potrawy z dobrą wkładką. Wszelkiego rodzaju barszcze mocno przypominają mi dzieciństwo, kiedy to zarówno barszcz czerwony w wydaniu zabielanym czy też bez żadnych przebarwień z uszkami często gościły na naszym stole. Dzisiaj zapraszam na nowoczesną wersję zabielanego barszczu czerwonego z nutą świeżego imbiru.

Przygotowanie:

Krok 1: Obrane buraki kroimy na ćwiartki, zalewamy bulionem, wrzucamy ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy ok 1 godziny aż zmiękną.

Krok 2: Po tym czasie wyciągamy wszystkie buraki, do wywaru dodajemy imbir i zakwas i gotujemy ok. 10 minut, następnie doprawiamy solą i pieprzem oraz dla wyrównania kwasowości dodajemy sok z limonki.

Krok 3: Do małego naczynia wlewamy mleko i śmietanę oraz dodajemy mąkę, całość mieszamy tak, aby nie było grudek z mąki. Wlewamy do barszczu i mieszając podgrzewamy na małym ogniu ok 10 minut aż lekko zgęstnieje.



Podajemy z jajkiem, można również podać z ziemniakami przesmażonymi wcześniej na cebuli. Tej wersji barszczu nie należy słodzić cukrem, ponieważ bulion wołowy z warzywami nada mu lekkiej słodyczy.

Komentarze


Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.

Zobacz również


Zapiekane jabłka w sosie karmelowym


Jesień to czas potraw na bazie jabłek, gruszek, śliwek i orzechów. Dlatego...

Kruchy indyk w potrawce z limonką


Jeśli chodzi o mięso z indyka to ujmuje mnie jego różnorodność. Filet z piersi...

Chłodnik z rzodkiewki i ogórka z ouzo i skórką z cytryny


Chłodnik to zawsze idealne rozwiązanie na upalne dni. Zaspokaja głód i gasi...