Zupy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Zupy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Zupy Rosół z chili

Zupy


Rosół z chili

Na chorobę rosół, to chyba dobre stwierdzenie na ostatni czas, gdy dopada nas jesienne przeziębienie. Najlepiej smakuje również od niedzieli, jak dla mnie to zupa rodzinna, zupa która łączy pokolenia. Rosół to baza do każdej innej zupy, jeśli nauczymy się przygotowywać ją dobrze, to możemy być pewni, że inne wyjdą nam doskonale.


Przygotowanie:

Krok 1: Cebulę obieramy i opiekamy na palniku z każdej strony, tak by się porządnie zarumieniła.

Krok 2: Trzy rodzaje mięsa zalewamy wodą i gotujemy około 30 min, na małym ogniu (zbieramy szumowiny, jeśli się pojawią).

Krok 3: Marchewkę, pietruszkę, seler obieramy, a por dokładnie płuczemy. 

Krok 4: Dodajemy warzywa i przyprawy do mięsa z wodą, gotujemy na małym ogniu przez około 1h 30min, pod uchyloną przykrywką. Na końcu sprawdzamy czy rosół nie potrzebuje soli.

Krok 5: Mięso z rosołu podsmażamy na rozgrzanej patelni z posiekanym chili i sparzonym plastrem cytryny.

Krok 6: Mięso z chili i cytryną zalewamy gorącym rosołem.

 
Rosół z całej kury, smakuje równie pysznie, a chili możecie dodać do samego gotowania. 

Komentarze


5.00/5 1 1
5

przyda mi sie - od 3 dni walcze z grypą ;/

Zobacz również


Klopsiki wołowe z kaszą jęczmienną z warzywami i sokiem...


Po niedzielnym spacerze, kiedy złapał porządny mróz, wróciłam do domu porządnie...

Śledze pod czerwoną pierzynką


W grudniu na naszych stołach goszczą ryby, a w szczególności śledzie, które możemy...

Burger z indyka na kremie z groszku


Każdy z nas ma niekiedy ochotę na posiłek nie wymagający czasu, wysiłku i dużych...