Zupy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Zupy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Przepisy Zupy Rosół z chili

Zupy


Rosół z chili

Na chorobę rosół, to chyba dobre stwierdzenie na ostatni czas, gdy dopada nas jesienne przeziębienie. Najlepiej smakuje również od niedzieli, jak dla mnie to zupa rodzinna, zupa która łączy pokolenia. Rosół to baza do każdej innej zupy, jeśli nauczymy się przygotowywać ją dobrze, to możemy być pewni, że inne wyjdą nam doskonale.


Przygotowanie:

Krok 1: Cebulę obieramy i opiekamy na palniku z każdej strony, tak by się porządnie zarumieniła.

Krok 2: Trzy rodzaje mięsa zalewamy wodą i gotujemy około 30 min, na małym ogniu (zbieramy szumowiny, jeśli się pojawią).

Krok 3: Marchewkę, pietruszkę, seler obieramy, a por dokładnie płuczemy. 

Krok 4: Dodajemy warzywa i przyprawy do mięsa z wodą, gotujemy na małym ogniu przez około 1h 30min, pod uchyloną przykrywką. Na końcu sprawdzamy czy rosół nie potrzebuje soli.

Krok 5: Mięso z rosołu podsmażamy na rozgrzanej patelni z posiekanym chili i sparzonym plastrem cytryny.

Krok 6: Mięso z chili i cytryną zalewamy gorącym rosołem.

 
Rosół z całej kury, smakuje równie pysznie, a chili możecie dodać do samego gotowania. 

Komentarze


5.00/5 1 1
5

przyda mi sie - od 3 dni walcze z grypą ;/

Zobacz również


Dorsz zapiekany w cydrze


Ostatnio co raz bardziej popularny staje się cydr. Byłam bardzo zdziwiona, gdy podczas...

Kotleciki schabowe z pikantnymi nektarynkami


Schab najczęściej kojarzy się nam z kotletem i ciężko jest nam przełamać pogląd,...

Szaszłyki z kurczaka w sezamie z dipem z mięty i cytryny


Szaszłyki kojarzą się raczej z sezonem grillowym. Ja przyrządzam je przez cały rok....

Ustawienia prywatności Polityka prywatności