Zupy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
Zupy - Gotowe Przepisy Kulinarne | Propozycje Max Kuchnie
NOWY KATALOG 2025/26 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2025/26 PobierzPobierz
Strona główna Przepisy Zupy Zupa brokułowa, z fetą i karmelizowaną cebulą

Zupa brokułowa, z fetą i karmelizowaną cebulą

Już kilka razy wspominałam, że pewne potrawy przygotowuje na życzenie osób, które testują moją kuchnie. Zatem spełniłam kolejną zachciankę. Tym razem chodziło o zupę krem. Postanowiłam poszaleć, bowiem miałam spore pole do popisu. Eksperyment można zaliczyć do udanych, bo już z pierwszym kęsem zupa zawładnęła kubki smakowe moich gości.


Przygotowanie:

Krok 1: Posiekaną jedną cebulę i czosnek szklimy na oleju.

Krok 2: Po chwili dodajemy różyczki brokułu i dusimy wraz z cebulą i czosnkiem.

Krok 3: Zalewamy wodą, tak by przykryć warzywa. Gotujemy do miękkości.

Krok 4: Dodajemy ser feta, blendujemy, dodajemy pieprz i słodką paprykę, dokładnie mieszamy.

Krok 5: Cebulę obieramy, kroimy na pół i odcinamy gniazdo. Rozdzielamy na pojedyncze warstwy i całe smażymy na maśle, z dodatkiem miodu, aż się zarumienią.

Krok 6: Na końcu dodajemy pieprz.



Cebula cukrowa będzie bardzo ładnie wyglądać w zupie, ale możecie też sięgnąć po czerwoną. 

Komentarze


0.00/5 4 4

broookułowa. to lubie mniam!


moim zdaniem nalepiej sprawdzi sie tutaj cebula czerwona


super


na taka pogodę jak dzisiaj - bomba

Zobacz również


Puree grzybowe z polędwiczką wieprzową marynowaną


Odwiedzając targ z warzywami, nie mogłam oprzeć się wszechobecnemu grzybowemu...

Pierś z kaczki z puree z selera w sosie cytrusowym


Przygotowanie piersi z kaczki nie wymaga zbyt wiele czasu, zaś efekt jest wyśmienity i...

Mini tarty z figami i szynką


Mała tarta, w sam raz na jeden kęs, na delikatny głód, na chęć posmakowania czegoś...