Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Porady / Brytfanna – jak wybrać tą idealną?

Porady

Brytfanna – jak wybrać tą idealną?

Ulubione0

Kuchnia jest miejscem, w którym roi się od różnych akcesoriów. Jedno jest pewne – nie znajdują się w niej 'od tak'. Świetnie sprawdzają się podczas gotowania oraz pieczenia. Są wygodne, funkcjonalne a dzięki nim, nasze obowiązki kuchenne przebiegają szybciej i są znacznie przyjemniejsze. Przykładem może być brytfanna. Cenione są przede wszystkim za wielozadaniowość. Od lat towarzyszą nam w kuchni i są po prostu niezastąpione! Oczywiście w sklepach znajduje się ich cała masa – jak więc wybrać dobrą brytfannę? Na co powinniśmy zwrócić uwagę?

Przyda się wstępna selekcja
Pierwszą kwestią, która wymaga omówienia jest kwestia pieniędzy. Musimy zastanowić się ile pieniędzy chcemy przeznaczyć na naszą nową brytfannę. Oczywiście im więcej pieniędzy mamy do wydania, tym lepszej jakości sprzęt otrzymamy. Na rynku znajduje się mnóstwo modeli, które znajdują się na różnych półkach cenowych. W tym przypadku warto zainwestować w profesjonalny sprzęt – taki, z pewnością posłuży nam dłużej. Ze względu na trwałość oraz właściwości, najbardziej poleca się zakup brytfann ceramicznych, stalowych oraz teflonowych.

 

Brytfanny ceramiczne – dlaczego warto?
Brytfanny ceramiczne charakteryzują się bardzo wysoką odpornością na różnego typu uszkodzenia mechaniczne. Są odporne na zarysowania i niezwykle trwałe. Świetnie nadają się do pieczenia, ale również do smażenia. Idealne do przygotowywania potraw w bardzo wysokich temperaturach. Z brytfanną ceramiczną nie musimy 'się bawić' drewnianymi akcesoriami – są one bardzo odporne, dlatego bez obaw możemy używać zwykłych sztućców.

 

Brytfanny stalowe – dlaczego warto?
Mówi się, że brytfanny stalowe to najbardziej elegancka i reprezentatywna wersja brytfann. Tak naprawdę są one nie do zniszczenia – wyróżniają się dużą odpornością na różnego typu uszkodzenia. Łatwo utrzymać je w czystości – można je nawet myć w zmywarce.

 

Brytfanny teflonowe – dlaczego warto?
Brytfanny teflonowe charakteryzują się największą odpornością na wysokie temperatury. Dobrze sprawdzą się również w niższych parametrach, dzięki czemu są bardzo funkcjonalne. Decydując się na zakup brytfanny teflonowej musimy zwrócić uwagę, czy dany model posiada atest Państwowego Zakładu Higieny.

 

Brytfanna dopasowana do twoich potrzeb
Jak już wspominaliśmy – na rynku znajduje się cała masa różnych brytfann. Poszczególne modele różnią się między sobą rozmiarem, kształtem oraz materiałem, z którego zostały wykonana. Często cena uzależniona jest od marki – dlatego czasem zdarza nam się płacić tylko za metkę. Oczywiście nie można wszystkiego generalizować i wrzucać do jednego worka. Przed zakupami warto poszperać w Internecie i poczytać opinie o konkretnych producentach. Brytfanna jest naczyniem wielofunkcyjnym, dlatego z pewnością przyda się w niejednym domu.

Zobacz również

Kuchnia na wysoki połysk

Kuchnia na wysoki połysk

Powiew elegancji Meble na wysoki połysk podkreślą nowoczesny charakter kuchni, ale przede...

Czerń w kuchni – jak to dobrze zrobić?

Czerń w kuchni – jak to dobrze zrobić?

Ponura czerń? Nie w kuchni! Kolor czarny powszechnie uznawany jest za ponury i dość mroczny...
Komentarze
Brak dodanych komentarzy, bądź pierwszy i dodaj komentarz.
Twój komentarz
Ocena