Nowe spojrzenie na mrożenie, czyli zamrażarka szufladowa
Każdy uwielbia świeże, pyszne, kolorowe owoce i warzywa, jednak niestety nie zawsze mamy do nich dostęp. Często, poza sezonem jesteśmy zmuszeni kupować sklepowe mrożonki. Jak wiemy ich jakość często pozostawia wiele do życzenia. Warto wiedzieć co jemy i z jakiego źródła pochodzą produkty, które codziennie spożywamy. Często, najlepszym rozwiązaniem jest samodzielne przygotowanie mrożonek ze świeżych, dostępnych w sezonie owoców i warzyw. Wystarczy zaopatrzyć się jedynie w odpowiedni sprzęt AGD i gotowe! Przedstawiamy Wam zamrażarkę szufladową – to właśnie ona pomoże Wam samodzielnie przygotować własne mrożonki.
Zamrażarka z szufladami, czyli wygodne mrożenie
Zamrażarka szufladowa wyglądem i konstrukcją przypomina standardową lodówkę. W środku zamrażarki mamy praktyczne przegródki (tak zwane szufladki), które umożliwiają nam wygodne przechowywanie artykułów spożywczych. Wygodne szuflady pozwalają na szybkie i sprawne zlokalizowanie pożądanego produktu i bezproblemowe dostanie się do niego. Schludny układ półek i szufladek przypadnie do gustu szczególnie osobom, które lubią mieć wszystko posegregowane i uporządkowane. Zamrażarka szufladowa pozwala na przechowywanie w zamrożeniu naprawdę wielu produktów, które są estetycznie poukładane. Wszystko ma swoje miejsce i nie musimy obawiać się jakość przechowywanej żywności.
Ładna, modna i wygodna!
Zamrażarka szufladowa jest niezwykle wygodna w użytkowaniu. Pozwala na przejrzyste przechowywanie produktów i gwarantuje stały, nieograniczony dostęp do ulubionych mrożonek. Świetnie sprawdzi się do przechowywania warzyw i owoców oraz innych (niezbyt dużych) produktów. Niestety, nie zamrozimy w niej wielkich partii mięsa – szufladki mogą ich nie pomieścić. Konieczne będzie pokrojenie mięsa na mniejsze części, lub wybranie innego, większego miejsca na jego przechowywanie. Świetną alternatywą mogą okazać się zamrażarki skrzyniowe, które umożliwiają 'luźne' trzymanie produktów.
Cenione za funkcjonalność i dodatkowe funkcje
Zamrażarki szufladowe cieszą się dużym uznaniem głównie przez dużą funkcjonalność. Producenci, nieustannie ulepszają starsze modele w nowe funkcje i innowacyjne rozwiązania, przez co korzystanie z takiej zamrażarki jest jeszcze bardziej wygodne. Liczne zamrażarki szufladowe dostępne na rynku posiadają komorę niskich temperatur. Jest to przestrzeń w zamrażarce, w której temperatura sięga poniżej 20 stopni Celsjusza. Możemy ją wykorzystać do głębokiego zamrożenia produktów w bardzo krótkim czasie. Z komory produkty trafiają do poszczególnych szuflad. Inną funkcją, jaką możemy spotkać w zamrażarkach szufladowych jest super Frost. Jest to metoda szybkiego zamrażania, która pozwala na jednoczesne zamrożenie większej ilości jedzenia. Po obniżeniu temperatury do -20 stopni Celsjusza urządzenie wraca standardowego systemu pracy.
Zamiast mrożonek
Posiadanie zamrażarki szufladowej umożliwia mrożenie większych ilości produktów. Możemy w ten sposób bezpiecznie przechowywać sezonowe owoce i warzywa aby w zimie cieszyć się smakami lata. Unikniemy w ten sposób kupowania sklepowych mrożonek, które często nie spełniają naszych oczekiwań pod względem jakości.