Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Gnocchi

Gnocchi to włoskie kluseczki, które cieszą się ogromną popularnością w różnych regionach świata. Przyczyną tego jest przede wszystkim wyjątkowy smak, a także fakt, że możemy przygotować je, korzystając z produktów, które każdy z nas posiada w swoim domu. Najczęściej tworzymy je na bazie ziemniaków i mąki. Jednak znane są wersje, w których głównym składnikiem jest ser i mleko, a nawet kawałki chleba. Kluseczki te posiadają charakterystyczne rowki, co sprawia, że sos lepiej się ich trzyma. Gnocchi „lubią” bowiem zioła, sosy i sery. To w ich towarzystwie czują się najlepiej. Poniżej przepisy, które podbiją serca i gusty Waszych gości.
Gnocchi z sosem serowym i szałwią
Trudność
Czas 60 min
Gnocchi ze szpinakiem, serem Ricotta pomidorami confit i letnimi kurkami 
Trudność
Gnocchi ze smażonym bakłażanem i serem Pecorino Romano
Trudność
Czas 60 min
Gnocchi z białą kiełbasą, serkiem i kolendrą
Trudność
Czas 30 min
Kopytka na słodko
Trudność
Czas 10 min