Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Makarony / Tagliatelle

Tagliatelle

Klasyka kuchni włoskiej z regionu Emilia – Romagna. Zwykle gości na naszych stołach w obecności sosów, wołowiny, cielęciny, wieprzowiny, orzechów, sera, pomidorów i oczywiście świeżych ziół. W wersji pełnoziarnistej jest niezwykle zdrowy. Tagliatelle w takiej odsłonie zawiera kwas foliowy, magnez, fosfor i cynk. Ma on więc dobry wpływ na funkcjonowanie układu immunologicznego, kostnego i krwionośnego człowieka. Taki posiłek jest niezwykle syty i pożywny. To pozycja obowiązkowa w prawdziwej włoskiej restauracji, która ceni tradycję i regionalne smaki.
Tagliatelle z cukinii marynowane w oliwie limonkowej z wędzonym łososiem
Trudność
Czas 10 min
Tagliatelle z duszonymi porami i śmietaną
Trudność
Krem z ciecierzycy z rozmarynem i makaronem pełnoziarnistym
Trudność
Pełnoziarniste tagliatelle z wędzonym łososiem i szpinakiem
Trudność
Pasta słonecznikowa z makaronem
Trudność