Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Dania z makrelą

Jadamy makrelę przede wszystkim w postaci wędzonej. Ma ona jednak wiele innych odsłon, które warto poznać. Aby ułatwić to zadanie nasi blogerzy przygotowali smakowite przepisy na tę właśnie rybę. Zachęcamy do zapoznania się z tymi kulinarnymi inspiracjami i przyrządzenia pysznego i zdrowego posiłku. Nie bez powodu mówimy o zdrowych walorach makreli, jest ich naprawdę dużo. Zawiera ona kwasy tłuszczowe omega – 3 i omega – 6, a te wpływają zbawiennie na nasz układ nerwowy i krwionośny. Ryba ta często gości w diecie kobiet ciężarnych, bowiem pozwala dbać o rozwój mózgu i wzroku płodu. Witaminy A, D, fosfor, wapń i jod opóźniają starzenie się skóry, wspomagają pracę mózgu, serca, wzmacniają kości i działają antybakteryjnie.
Brodetto czyli gęsta zupa rybna
Trudność
Czas 60 min
Pasta z wędzonej makreli ze świeżym ogórkiem
Trudność
Czas 10 min
Tarta z grzybami, buraczkami i makrelą
Trudność
Czas 40 min
Spaghetti z natką, miodem, sosem sojowym i wędzoną makrelą
Trudność
Czas 20 min
Grillowana sałata rzymska z sosem z wędzonej makreli
Trudność
Czas 15 minut