Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Wegetariańskie / Dania z grzybami

Dania z grzybami

Niektórzy twierdzą, że grzyby pozbawione są substancji odżywczych. To jednak nieprawda. Niektóre z nich są bogate w aminokwasy, cukry, witaminy, sole mineralne, a nawet w tłuszcz. Grzyby wzbogacają smak wielu potraw. Podajemy je często jako dodatek do sosów, mięs, makaronów i różnego rodzaju zapiekanek. Pamiętajmy jednak o tym, by kupować grzyby z zaufanych źródłach. Jeżeli zbieramy je sami, sięgajmy tylko po te, których jesteśmy pewni. Ten smak jesieni to prawdziwy król w polskiej kuchni tradycyjnej.
Ziemniaki zapiekane ze świeżą truflą
Trudność
Czas 50 min
Zupa krem z kalarepy i ziemniaka z nutą białej trufli
Trudność
Czas 30 min
Chrupiące placuszki warzywne z parmezanem i dipem z pomidorów malinowych i bazylii
Trudność
Czas 20 min
Otwarte ravioli z selera, z kalafiorem, letnią truflą i palonym masłem
Trudność
Czas 50 min
Pierogi z kapustą i grzybami
Trudność
Makaron z podgrzybkami, rozmarynem i orzechami włoskimi
Trudność
Czas 30 min