Zarejestruj się lub przypomnij sobie hasło
Rejestracja Przypomnij hasło

Znajdź studio w Twoim mieście lub skorzystaj z listy studiów

Wybierz jeden z punktów

BĄDŹ NA BIEŻĄCO
INFOLINIA

9:00 - 17:00

Pn - Pt

Strona główna / Przepisy / Ryby i owoce morza / Dania ze śledziem

Dania ze śledziem

Popularne na wszelkiego rodzaju spotkaniach z naszymi bliskimi śledzie to źródło składników odżywczych. Jak większość ryb i owoców morza śledzie bogate są w białko. Warto jednak wspomnieć o tym, że zawierają sporo tłuszczu, który składa się z kwasów jedno i wielonienasyconych. Szczególnie cenny jest kwas EPA, który reguluje ciśnienie krwi, obniża poziom cholesterolu i zwiększa odporność. Nie zapominajmy o kwasach omega-3 zawartych w śledziach, które wspomagają koncentrację i pamięć, działając antydepresyjnie. Śledzie występują w naszych kuchniach w wielu odsłonach. Możemy je gotować na parze, dusić, piec, marynować, grillować, wędzić i smażyć.
Śledzie Matias z pomarańczą i imbirem
Trudność
Czas 20 min
Tatar ze śledzia
Trudność
Czas 30 min
Tatar ze śledzia
Trudność
Czas 10 min
Śledze pod czerwoną pierzynką
Trudność
Czas 40 min
Sałatka śledziowo - jarzynowa
Trudność
Czas 60 min
Śledź z kandyzowanym imbirem i suszoną żurawiną
Trudność
Śledź z jabłkiem i tymiankiem
Trudność
Czas 20 min
Śledź w skórce z młodego ziemniaka
Trudność
Czas 40 min