Max Kuchnie | Porady Ekspertów, Analizy, Porównania Sprzętu
Max Kuchnie | Porady Ekspertów, Analizy, Porównania Sprzętu
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
NOWY KATALOG 2024 PobierzPobierz
Strona główna Porady 3 powody, dla których warto gotować na parze

Porady


3 powody, dla których warto gotować na parze

Od jakiegoś czasu panuje moda na zdrowy i aktywny tryb życia. Wielu z nas zmieniło swoje nawyki żywieniowe i zaczęło systematycznie ćwiczyć. Oby ten trend trwał jak najdłużej, bowiem przynosi on wiele dobrego – zarówno dla naszych sylwetek, jak i samopoczucia oraz zdrowia. Każdy teraz zdrowo je, do smażenia używa jedynie oleju kokosowego, a na śniadanie zawsze wpada jajecznica. Gotowanie niskokalorycznych i zdrowych posiłków będzie znacznie łatwiejsze i przyjemniejsze, kiedy będziemy mieli do tego odpowiedni sprzęt. Producenci sprzętów AGD stworzyli urządzenia, które pomagają nam gotować zdrowe potrawy bez dodatku tłuszczu.

1 – lekkie jedzenie, lekkie ciało
Moda na aktywny tryb życia trwa w najlepsze, dlatego coraz więcej osób decyduje się na zmianę nawyków żywieniowych. Tłuste i ciężkostrawne potrawy dawno odeszły w zapomnienie – dziś każdy je lekko, zdrowo i kolorowo. Gotowanie na parze pozwala nam przygotować zdrowe, smaczne, a dodatkowo niskokaloryczne potrawy. Zmieniając smażenie na gotowanie w szybkowarze zyskamy więcej wigoru i pozbędziemy się zbędnych kilogramów. Szybkowar sprawia, że gotowanie staje się jeszcze bardziej przyjemniejsze, a cały proces trwa dosłownie kilkanaście minut. Gotowanie na parze to szybki sposób na zgubienie zbędnych kilogramów i osiągnięcia wymarzonej sylwetki. Warzywa i mięso w nich przygotowanie można jeść bez ograniczeń – posiadają one bardzo mało kalorii, a dodatkowo posiadają mnóstwo wartości odżywczych.

 

2 – klucz do zdrowia
Już pomijając aspekty sylwetkowe – gotowanie na parze jest najzdrowszą formą obróbki termicznej. Wszystkie produkty gotowane na parze w ogóle nie tracą swoich wartości odżywczych. Gotowanie odbywa się bez dodatku tłuszczu, dzięki czemu jest to idealny sposób żywienia dla osób, które mają problem z cholesterolem. Szybkowar to urządzenie, które przygotuje potrawy, dzięki którym będziemy się lepiej czuć – nie tylko zewnętrznie, ale również wewnętrznie. Nie bez powodu często mówi się jesteś tym co jesz – tutaj, również się to sprawdza. Posiłki przygotowanie w szybkowarze są bogatym źródłem wszystkich składników odżywczych – dzięki którym mamy więcej energii, lepsze samopoczucie oraz chęci do działania.

 

3 – komfort w kuchni
Nie da się ukryć, że posiadanie takiego urządzenia, jakim jest szybkowar to ogromna wygoda. Sprzęt ten pozwala nam szybko i bez większego wysiłku przygotować obiad dla całej rodziny. Wystarczy, że przygotujemy produkty i umieścimy je w urządzeniu. Wystarczy włączyć i gotowe – wszystko robi się samo, a my możemy w tym czasie odpocząć.

 

Komentarze


5.00/5 1 1
5
Mika

Nie dość, ze warzywa na parze są zdrowe, to jeszcze bardzo dobre. Ja jeszcze lubię rybę na parze - smakuje lepiej niż smażona :))

Zobacz również


Pyroliza i kataliza, czyli piekarnik który sam się...


Nie ma się co czarować, postęp techniki coraz bardziej ułatwia nam życie. Sprzęty i...

Jaki moździerz kuchenny wybrać?


Moździerz to narzędzie znane od starożytności, które wykorzystywane było nie...

Styl hygge – kuchnia pełna domowego blasku


Zastanawiasz się czym jest hygge, a może znasz już ten duński styl życia i chcesz...