Max Kuchnie | Porady Ekspertów, Analizy, Porównania Sprzętu
Max Kuchnie | Porady Ekspertów, Analizy, Porównania Sprzętu
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
KUP TANIEJ W ZESTAWIE
Strona główna Porady 3 powody, dla których warto gotować na parze

Porady


3 powody, dla których warto gotować na parze

Od jakiegoś czasu panuje moda na zdrowy i aktywny tryb życia. Wielu z nas zmieniło swoje nawyki żywieniowe i zaczęło systematycznie ćwiczyć. Oby ten trend trwał jak najdłużej, bowiem przynosi on wiele dobrego – zarówno dla naszych sylwetek, jak i samopoczucia oraz zdrowia. Każdy teraz zdrowo je, do smażenia używa jedynie oleju kokosowego, a na śniadanie zawsze wpada jajecznica. Gotowanie niskokalorycznych i zdrowych posiłków będzie znacznie łatwiejsze i przyjemniejsze, kiedy będziemy mieli do tego odpowiedni sprzęt. Producenci sprzętów AGD stworzyli urządzenia, które pomagają nam gotować zdrowe potrawy bez dodatku tłuszczu.

1 – lekkie jedzenie, lekkie ciało
Moda na aktywny tryb życia trwa w najlepsze, dlatego coraz więcej osób decyduje się na zmianę nawyków żywieniowych. Tłuste i ciężkostrawne potrawy dawno odeszły w zapomnienie – dziś każdy je lekko, zdrowo i kolorowo. Gotowanie na parze pozwala nam przygotować zdrowe, smaczne, a dodatkowo niskokaloryczne potrawy. Zmieniając smażenie na gotowanie w szybkowarze zyskamy więcej wigoru i pozbędziemy się zbędnych kilogramów. Szybkowar sprawia, że gotowanie staje się jeszcze bardziej przyjemniejsze, a cały proces trwa dosłownie kilkanaście minut. Gotowanie na parze to szybki sposób na zgubienie zbędnych kilogramów i osiągnięcia wymarzonej sylwetki. Warzywa i mięso w nich przygotowanie można jeść bez ograniczeń – posiadają one bardzo mało kalorii, a dodatkowo posiadają mnóstwo wartości odżywczych.

 

2 – klucz do zdrowia
Już pomijając aspekty sylwetkowe – gotowanie na parze jest najzdrowszą formą obróbki termicznej. Wszystkie produkty gotowane na parze w ogóle nie tracą swoich wartości odżywczych. Gotowanie odbywa się bez dodatku tłuszczu, dzięki czemu jest to idealny sposób żywienia dla osób, które mają problem z cholesterolem. Szybkowar to urządzenie, które przygotuje potrawy, dzięki którym będziemy się lepiej czuć – nie tylko zewnętrznie, ale również wewnętrznie. Nie bez powodu często mówi się jesteś tym co jesz – tutaj, również się to sprawdza. Posiłki przygotowanie w szybkowarze są bogatym źródłem wszystkich składników odżywczych – dzięki którym mamy więcej energii, lepsze samopoczucie oraz chęci do działania.

 

3 – komfort w kuchni
Nie da się ukryć, że posiadanie takiego urządzenia, jakim jest szybkowar to ogromna wygoda. Sprzęt ten pozwala nam szybko i bez większego wysiłku przygotować obiad dla całej rodziny. Wystarczy, że przygotujemy produkty i umieścimy je w urządzeniu. Wystarczy włączyć i gotowe – wszystko robi się samo, a my możemy w tym czasie odpocząć.

 

Komentarze


5.00/5 1 1
5
Mika

Nie dość, ze warzywa na parze są zdrowe, to jeszcze bardzo dobre. Ja jeszcze lubię rybę na parze - smakuje lepiej niż smażona :))

Zobacz również


Jak kupować sprzęt AGD, by nie zbankrutować na...


Sam wygląd obudowy, jakość działania czy cena urządzeń gospodarstwa domowego to nie...

Bosch – innowacje kształtujące przyszłość AGD


W dzisiejszych czasach, kiedy trendy w urządzeniach AGD skłaniają się ku...

Na czym gotować? Charakterystyka sprzętów AGD


Walory estetyczne, funkcjonalność, mechanizm działania, cena- to wszystko stanowi...

Ustawienia prywatności Polityka prywatności